Wednesday, December 11, 2013

Dag 3 - nog meer kerstspullen

Vandaag 2 mandjes vol uit de doos gevist. De doos staat in de weg, ik kan amper bij mijn wasrek. Tijd om leeg te maken en te verhuizen naar zolder.
Allereerst alles op de tafel gelegd om het uit te zoeken.

Eerst maar de lampjes check gedaan. Er kon 1 snoer weg waar ik de lampjes al uit had gehaald. De grijze lampjes deden het nog! De engeltjes en kerstmannen kunnen over die lampjes worden geschoven en zijn nog in goede staat, dus ga ik die toch bewaren. 
Het kaarsen geval achterin de foto is van Ikea. De lampjes doen het al een jaar of 2 niet en ik hoop eigenlijk dat ze daar nog reservelampjes hebben. Anders gaat ook dat ding weg. 

Na de selectie bleef dit over om te bewaren. De groene en witte tafelkleed-matjes (hoe noem je die dingen? anti-schuif-matjes?) heb ik gelijk onder de tafelkleden gedaan. Ergens was ik dat eerder vergeten. De parelmoeren sliertjes zijn altijd leuk als deco in vaasjes ed. en de kerstboom-laafjes die ik vorige week gekregen heb van mijn vriendin gaan ook in de doos voor een kinderkerstboom (ik bedenk me net, ik kan beter 1 doos met alleen kinder-kerstspullen vullen, scheelt weer uitzoeken volgend jaar). Het lintje gaat bij de kado artikelen. De haakjes heb ik nu allemaal in 1 doorzichtig bakje gedaan. Kan ik die in 1 oogopslag dingen vinden als ik ze nodig heb.

En dit is overgebleven en gaat naar de kringloop! Zeker weer de helft van wat op tafel lag.

En voor dit treintje zoek ik een nieuwe eigenaar. Dat wordt waarschijnlijk mijn mams. Die vindt dat wel leuk (hopelijk). 

De doos is nu bijna leeg. Er ligt nog een swingende kerstman in die niet meer swingt (geen batterijen), een soort van trapje voor extra lampjes (gaat waarschijnlijk ook weg), en 2 zakken met fijn en wollig nep sneeuw. Dat laatste mag blijven ter decoratie. 
Hoef ik alleen nog de doos uit te zuigen vanwege gebroken stukjes kerstballen en glitters/sneeuw en dan kan hij weer terug naar zolder. More space for me! :)


2 comments:

 1. Hier vandaag ook kerstverlichting weggegooid. De boom is nu zelfs maar voor de helft verlicht, dus toch morgen maar even nieuwe lichtjes halen.

  Wat een leuk tafelkleed trouwens!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanx! Had dat kleed denk ik al 2 jaar in de kerstbak liggen, en ik dacht: nu moet het er van komen. Uitpakken en gelijk gebruiken.
   Een halve boom met lichtjes, nee dat kan niet. Shop ze!

   Delete